Hotel information

Cozy Pillow is een uniek boutique hotel gelegen in hartje Utrecht. In onze zes kamers waan je je in de mooiste Utrechtse steegjes, langs de romantische Utrechtse grachten of bovenop de Domtoren. En scoor je tijdens je verblijf je nieuwste outfit in House of FRED.., dé multibrandstore voor de energieke, stoere en sprankelende vrouw. Cozy Pillow en House of FRED. vormen samen een totaalconcept waar wij erg in geloven.

Wij zijn Frederiek en Tim. Samen met onze twee jonge kinderen wonen we in Utrecht. Als ondernemers zijn we altijd op zoek naar nieuwe kansen en uitdagingen. Een concept dat wij al jaren in ons hoofd hadden, was dat van een boutique hotel én multibrandstore in één gebouw. Toen wij eind 2017 de kans kregen om ons in dit pand te vestigen, besloten wij de stap te zetten en te proberen om onze ambitie te realiseren. Dit is een gebouw met historie in één van de oudste straten die Utrecht rijk is. Ooit was de Steenweg de eerste verharde weg in Utrecht nadat de Romeinen waren vertrokken en bevond zich midden in het hart van de middeleeuwse handelswijk Stathe. Uit die periode dateert bijvoorbeeld ook de in deze straat gelegen Buurkerk, waar sinds 1984 het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement is gehuisvest. Rond 1200 was het oostelijk deel van de Steenweg marktgebied, twee eeuwen later werd dat gebied uitgebreid met de regulering dat boter, kaas en eieren uitsluitend nog in de Steenweg mochten worden verhandeld. Dit gebouw deed ooit dienst als Schoonhuis, een voorloper van het Utrechtse stadhuis.

Hoewel er veel aan moest worden gedaan, zagen wij direct de schoonheid van het pand en de mogelijkheden die het kon bieden voor ons concept. Wij zijn dan ook erg dankbaar dat dit pand op ons pad is gekomen en wij in 2019 onze deuren hebben kunnen openen.

Wat ons concept bijzonder maakt, is dat wij zowel een boutique hotel als multibrandstore zijn. Op de begane grond vind je House of FRED., dé ontmoetingsplek in Utrecht voor de ondernemende vrouw met een persoonlijke en eigenzinnige stijl. Het merkenpakket van House of FRED. bestaat o.a. uit Closed, Summum, Mos Mosh, Drykorn, American Vintage, Alix the Label en Sofie Schnoor. Daarnaast wordt het assortiment aangevuld met modeaccessoires en lifestyle artikelen die je als ‘FRED.-vrouw’ graag aan je eigen collectie wil toevoegen. Wij helpen je graag bij het samenstellen van je nieuwe outfit, of deze nu zakelijk, feestelijk of casual is. Tussen het shoppen door zin in een cappuccino of een goed glas wijn? Schuif gerust aan bij de bar achter in de winkel. Als gast van Cozy Pillow ontvang je standaard tien procent korting bij House of FRED..

5% korting Claim